dilluns, 3 de novembre del 2014

BTT A: Castelló.

El Dimarts 28 d’ Octubre els alumnes del Cafemn grup A, ens tocava fer  un recorregut als Aiguamolls de l’ Empordà i fer visita al poble de Castelló d’ Empúries una ruta de 40 km.

La classe ha començat amb una explicació d’en Toni i d’en Ruben, també teníem la visita de un ex alumne del cicle, en Jaume que ens ha acompanyat tot el dia.
A la teoria en Ruben ens ha fet una explicació breu però important sobre el que faríem el dia tot això acompanyat amb un PowerPoint i alguna foto.
Seguidament ha posat un vídeo motivador per centrar-nos i que sortíssim amb forces a fer la ruta.

Llavors com sempre hem anat al circuit a escalfar mentre alguns companys arreglaven problemes de les seves bicicletes i a continuació han mirat que tots portéssim el material.

Pel que fa la ruta els primers quilometres hem anat força per feina ja que l’ havíem fet la setmana abans hem fet el recorregut de l’ escola fins a la Hípica Aiguamolls.

Un cop al trencant de la Hípica hem fet rumb cap a Castelló d’ Empúries primer per carretera i després per pista de terra. Al arribar a Castelló la primera parada ha estat al antic rentador on en Ruben ens ha fet una breu explicació de per a que servia.

Després hem anat a la basílica de Castelló on com abans hem rebut una explicació dels monitors, llavors la ruta ha seguit creuant per davant de la Casa Gran i baixant per el Rec del Molí un rec que ve de la Muga i que acaba a l’ antiga farinera. Davant del rec també hem pogut observar la muralla.

A continuació ens hem dirigit al Passeig de les Oques son hi ha el Pont Vell, un pont del segle XIV allà en Ruben ens ha posat a prova i en ha fet alguna que altre pregunta, que hem respòs amb alguna dificultat…. .

Seguidament el nostre destí era els aiguamolls de l’ Empordà direcció Sant Pere Pescador per la ruta Pirinexus. En aquest camí hem pogut observar la gran diversitat de naturalesa que hi ha als Aiguamolls. 

Llavors a la cruïlla, un moment complicat de la ruta al ser una carretera perillosa, així que en Toni i en Ruben ens han fet una petita explicació del que s’ havia de fer i així ho hem fet. Dos grups de  8 persones per no fer  una gran cua a la carretera, el nostre destí el cortalet.

Quan hem arribat al cortalet hem menjat una mica hem reposat les aigües i hem rumb a Empuriabrava on després hem tornat a creuar els aiguamolls direcció Santa Margarita i després retorn a l’institut.

A l’institut en Ruben ens ha felicitat per la bona feina que hem fet tots plegats i en Toni ens ha fet algunes preguntes per recordar el que havíem fet ells durant tota la ruta.


Text: Ferran Arnau
Fotos: GonzaloFOTOS
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada