dimecres, 28 de gener del 2015

Puig Neulós


Fitxa tècnica:

Horari:
Desnivell: D+/D-  1254
Altitud màxima: 1230m
Altitud mínima: 199m
Dificultat: difícil
Terreny: corriols amb forta pendent, zona de faig on segueixes GR, talls de pista i carretera i per baixar una última zona on tas de buscar la vida fins al corriol.
Època: qualsevol època de l’any. (Si pot ser mirar méteo un dia que no faci vent ja que pica molt fort)
Punts d’aigua: alguns rius q trobem i una font a la baixada
Distància acumulada:  19,08km
Recorreguts: circular


TRAM 1:
El grup de que vam passar per la part més esquerra del mapa, vam començar anant per una pista fins que vam agafar un trencant a l'esquerra de forta pujada amb molts rocs, i mentres anàvem pujan vam agafar un petit corriol que vam poder trobar amb unes fites ja que al mapa no ho sortia, vam anar pujar el corriol, que era tota una carena, i quan vam arribar fins al final del corriol vam disposar a anar a má dreta seguint un corriol recta el cual ens va fer pasar per una fondalada en la qual hi havia un petit riu en el cual alguns pocs atrevits van reomplir aigua.

TRAM 2:
Després de pasar aquest riu vam començar  a pujar un altre vegada un corriol fins que vam arribar a una pista la cual vam trobar un tractor per la pujada, en aquell tram vam parar i vam observar ver el paisatge de la badia de Roses i tot l'Alt Empordà, vam anar pujant per la pista, i després vam agafar un altre vegada un corriol de pujada fins arribar a la mateixa pista però més a dalt, quan vam arribar vam seguir la pista un altre vegada fins arribar a un petit corriol el cual ens vam disposar a fer una petita pujada i vam arribar a un pla on vam 
beure aigua i menjar una mica.

TRAM 3:
Després de tot això ens vam disposar a baixar la pista direcció França i vam tornar a agafar un petit corriol al començament el cual ja es feia una pujada normal a la muntanya, fina que vam arribar a un punt el cual vam haver de parar una mica ja que alguns es quedaven al darrera per el cansanci, quan ja arribaven tots els que hi faltaven vam seguir pujan fins arribar a un petit cim el cual vam haver de seguir un petit camí a má esquerra i vam continuar fins arribar a un corriol el qual ens va fer baixar i al final del corriol ja ens vam trobar amb el segon grup, al arribar vam descansar i menjar una mica acompanyat amb els altres.

TRAM 4:
Ens vam disposar a pasar una tanca i vam començar a pujar per els arbres seguint GR i marques grogues, vam seguir pujant fins que ja anavem veien de més a prop la torre del Puig Neulós, mentres anavem pujant vam arribar fins a dalt de tot, vam pujar un petit cim en el qual vam fer fotos i demés, al baixar ja vam seguir una mica planer i després pujada fins arribar al Puig Neulós, on vam gaudir de totes les vistes.

TRAM 5:
En aquets tram ens va durar des del puig neulós fins a Cantallops. Fet el qual era una miqueta difícil ja que no hi havia un camí marcat duran els primers 300m. En Roger i en Xavi ens guiaven fins al arribar a una pista una mica bruta per la vegetació. Al arribar a la pista la vam anar seguint fins arribar a un creuament de camins on la pista seguia o podies agafar un corriol petit estret i una miqueta lios per la vegetació espessa. Nosaltres vam decidir seguir el corriol ja que retallàvem més i arribàvem just on aviem començat tot: A CANTALLOPS!


Text: Robert Mckechnie Muñoz i Isaac Gualda

FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada